Kontakta oss

INRIKES

AfS-anhängare mördade 64-årig kvinna i Almedalen

Publicerat

den

INRIKES   Ing-Marie Wieselgren, 64, knivmördades på öppen gata mitt i Almedalen. Kort efteråt greps 33-åriga AfS-anhängaren Theodor Engström för dådet.

På onsdagseftermiddagen larmades polisen till centrala Visby. En man hade attackerat en kvinna med kniv inför mängder med chockade vittnen. På en pressträff under kvällen meddelade polisen att den 64-åriga kvinnan, Ing-Marie Wieselgren hade avlidit och att gärningsmannen var gripen.

Den gripna gärningsmannen har identifierats som 33-åriga Theodor Engström. En väldokumenterad högerextrem nationalist med förflutet i nynazistiska Nordiska Motståndsrörelsen som uppmanar sina medlemmar till att bära kniv. Innan han gick in i NMR var han öppen SD:are. Enligt Expo var Engström på Almedalsveckan iklädd Sverigedemokraternas t-shirt under valrörelsen 2014. På senare år har Engström uttryckt starka sympatier för det högerextrema partiet Alternativ för Sverige samt hyllat AfS partiledare GustavKasselstrand.

På sociala medier ställer många sig frågan hur en väldokumenterad högerextremist kunde gå runt knivbeväpnad på Sveriges mest bevakade plats utan att bli visiterad av polisen eller Säpo.

Ing-Marie Wieselgren var psykiater och psykiatrisamordnare hos Sveriges kommuner och regioner, SKR. Hon arbetade även som överläkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se