Kontakta oss

EKONOMI

Kritiserade bidragsfusk – lurade själv till sig bidrag

Publicerat

den

Foto: Riksdagen

EKONOMI Den bidragsfuskande Moderaten Helana Bouveng som folkbokfört sig felaktigt har tidigare krävt en ny folkräkning för att stoppa felaktiga bokföringar. Trots fusket har Bouveng fortsatt förtroende från Moderaterna.

Moderaten Helena Bouveng är en av de riksdagsledamöter som Uppdrag Granskning avslöjat fuska med skattepengar. Genom att folkbokföra sig hos sin bror istället för hos sin fästman och dotter i Stockholm har hon fått 390 000kr i bidrag som ska täcka en övernattningslägenhet för de riksdagsledamöter som bor utanför Stockholm.

Bouveng har tidigare varit starkt kritisk till bidragsfusk genom folkbokföringar. I oktober 2020 lämnade Bouveng tillsammans med fyra andra Moderater in motionen 2020/21:3216 Ordning och reda i staten för att stävja fusk och brott. I motionen kräver Bouveng att det ska ske en ny folkräkning och att ge Skatteverket större befogenheter för att stoppa felaktiga folkbokföringar.

– Kriminella använder idag falska adresser för att tillskansa sig bidrag och andra välfärdstjänster som man egentligen inte har rätt till, sa Bouveng i riksdagen i samband med att de lämnade in motionen.

Bouveng representerar Moderaterna i Vetlanda och tillhör Jönköpings län. Hon är nummer två på listan över Moderaternas riksdagskandidater för Jönköping. Moderaternas Förbundsordförande i Jönköping, Gottlieb Granberg har fortsatt förtroende för Bouveng.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se