INRIKES

L-politikern Mohammad Hassan: “Alla har råd med en segelbåt”

Foto: Pressbild Uppsala kommun

INRIKES Liberalernas kommunalråd i Uppsala, Mohammad Hassan, tjänar nästan lika mycket som Sveriges riksdagsledamöter. På Twitter påstår han att alla i Sverige har råd att köpa segelbåt.

Det var på Twitter som uppsalabon Sara Backman Prytz undrade om det inte är dyrt att köpa segelbåt. Då fick hon ett svar från Uppsalas kommunalråd Mohammad Hassan från Liberalerna. Enligt Muhammad Hassan, som har en politikerlön på minst 65 400 kronor i månaden, är det inte alls dyrt att köpa segelbåt. På Twitter beskriver han den hobbyn som något som alla i Sverige har råd med.

“Har seglat i ~25 år & kan säga att alla har råd med en segelbåt” skriver Mohammad Hassan.

Starka reaktioner från vanligt folk

2017 fanns nästan tusen hemlösa personer i Uppsala kommun. Samtidigt larmar Uppsala stadsmission om att de tvingas hjälpa allt fler fattiga barnfamiljer som kommunen ansvarar för genom de sociala skyddsnäten. På Twitter har flera personer reagerat starkt på Mohammad Hassans påstående.

“Har du några tips för oss sjukskrivna som får bekosta tillfrisknandet själva?” undrar Twitteranvändaren Shadilly

Twittraren “Bjarman” tycker att Mohammad Hassans påstående är osmakligt och undrar i vems verklighet alla har råd med segelbåt.

“Oj, men du, i vems verklighet har alla råd med segelbåt? Oavsett upplägg?! Det där är verkligen som en örfil till alla dom som inte har råd med nya skor. Osmakligt faktiskt.”, skriver Bjarman.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp