Kontakta oss

KONSUMENT KUNGÖRELSE

Låna pengar smart utan UC

Publicerat

den

INFORMATION FRÅN FAIRLÅN Det finns många olika skäl till att allt fler väljer att låna pengar utan UC. En viktig anledning är att man inte vill samla på sig onödigt många kreditförfrågningar. Behöver du pengar till att täcka upp oförutsedda utgifter kan ett snabblån utan UC vara det bästa alternativet. Här berättar vi allt som är värt att veta om lån utan UC plus en smart steg-för-steg guide som hjälper dig att hitta rätt lån direkt.

Ett smart låneval

Lån utan UC är egentligen detsamma som ett vanligt snabblån, med en viktig skillnad. UC står för Upplysningscentralen och varje gång en låneansökan granskas via UC blir det synligt för alla anslutna banker och kreditföretag – däribland tungviktare som Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken. Ju fler kreditupplysningar som registreras hos UC desto sämre kreditvärdighet får du.

Därför kan det vara ett smart val att undvika UC. Det gör du genom att helt enkelt söka lån utan UC. Du kommer inte undan själva kreditupplysning men slipper däremot att få den skickad till UC. Tack vare att lånemarknaden har vuxit sig stor och stark de senaste åren har också kreditupplysningsbranschen gjort det. Idag är inte längre UC lånemarknadens svar på Systembolaget utan bara ännu en aktör bland många andra, konkurrenskraftiga aktörer.

En miniguide – steg för steg

Har du bestämt dig för att ansöka om ett lån utan UC är det viktigt att starta i rätt ände. Det första steget är därför att först räkna ut hur mycket du behöver låna och hur lång tid du behöver för att betala tillbaka lånet. Kom ihåg att ju kortare återbetalningsperiod, ju billigare lån. Snabblån utan UC är oftast dyrare än vanliga privatlån, även om det under senare tid har kommit nya och konkurrenskraftiga lån även i den här sektorn.

Det kan vara svårt att välja rätt lån direkt eftersom utbudet är så stort. Spara tid genom att bestämma redan i förväg hur hög ränta du har råd att betala. Håll ett extra skarpt öga på den effektiva räntan. Det är nämligen den som gäller när återbetalningskraven börjar rulla in. Ett flertal långivare väljer i första hand att stoltsera med sin nominella ränta (den som syns i stora glänsande siffror) men i den ingår varken avgifter eller andra – ibland dolda – kostnader.

I det tredje och sista steget är det dags att skicka iväg låneansökan. Har du inte redan ringat in dina favoriter kan du göra det riktigt enkelt för dig själv och söka lånet via en jämförelsetjänst. Jämförelsetjänster är ett bra alternativ för låntagare som kanske inte har hunnit bekanta sig med lånebranschen eller känner sig lite osäkra inför ansökningsprocessen.

Hitta bästa lånet utan UC

Som nämnt ovan är jämförelsetjänster ett bra verktyg för låntagare som inte har någon större kännedom om lånebranschen eller helt enkelt vill spara tid och pengar. Att låna pengar utan UC behöver inte vara en komplicerad process men den kan göras ännu enklare genom att knappa in dina önskemål i ett digitalt ansökningsformulär och skicka iväg. Det tar inte mer än ett par minuter och ofta får du svar inom bara 24 timmar.

Fortsätt läsa
Annons