Kontakta oss

I samarbete med ett företag

Låneförmedlare förenklar lånprocessen för svenska låntagare

Publicerat

den

Om du letar efter ett lån kanske du funderar på huruvida du ska prata med en låneförmedlare eller gå direkt via långivaren. Faktum är att låneförmedlare är ett bra alternativ för alla som vill förenkla lånprocessen. Samtidigt samarbetar dessa med en mängd olika långivare, vilket gör att du kan få ett par olika låneerbjudanden till förmånliga räntor.

En låneförmedlare agerar som en mellanhand mellan långivare och låntagare. Till skillnad från en bank, som bara kan erbjuda dig ett lån (och en ränta), har låneförmedlare tillgång till många olika långivare. Låneförmedlarens jobb är att hitta de bästa lånen och respektive långivare för din situation, så att du kan välja något som passar din ekonomi och dina behov.

Spara tid, få bättre villkor och en förmånlig ränta

Att ta hjälp av en låneförmedlare har praktiskt taget inga nackdelar, eftersom du inte är skyldig att gå vidare med din låneansökan förrän du har skrivit under ett kontrakt. Låneförmedlare tenderar att ge helt gratis och opartisk rådgivning, vilket säger rätt mycket om hur fördelaktigt det kan vara att använda sig av en sådan tjänst.

Med hjälp av en låneförmedlare kan man således spara både tid och pengar samtidigt som man högst sannolikt får bättre villkor än om man hade gått direkt till en långivare. Att gå direkt via en långivare eller flera kan ta timmar, eftersom du först måste ansöka, sedan kommunicera för att teckna själva lånet. En låneförmedlare kan bespara dig besväret med att hantera denna process.

En låneförmedlare jämför också olika lån från olika långivare baserat på räntan. Det vill säga att du kommer att få ett par olika erbjudanden med olika räntesatser. Räntesatser som du sedan kan utgå från för att se vilket lån som blir billigast i längden.

Kreditvärdigheten tar inte stor skada

Något som bidragit till att låneförmedlare blivit så populärt på lånemarknaden är det faktum att det endast görs en kreditupplysning i samband med en låneansökan. Ansöker du om lån direkt hos flera långivare, kommer dessa långivare att göra individuella kreditupplysningar på dig, vilket i sin tur är skadligt för din kreditvärdighet. Om du istället går via en låneförmedlare så genomför de en kreditupplysning på dig och vidarebefordrar denna till de olika långivarna de samarbetar med. Således slipper din kreditvärdighet påverkas negativt bara för att du ska ansöka om ett lån.

Idag finns det dessutom ett flertal låneförmedlare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC). Om du inte vill påverka din kreditvärdighet hos UC, trots att det endast rör sig om en kreditupplysning, kan du således få din kreditupplysning gjord via andra verksamheter än just UC. Många av dagens låneförmedlare använder sig av alternativa kreditupplysningsföretag, som Creditsafe och Bisnode.

Kreditval.se – ett smart val

Allt eftersom efterfrågan av låneförmedlare ökar etablerar allt fler aktörer sig på marknaden. En av dessa aktörer är Kreditval.se, som jämför långivare så att du som privatperson ska kunna låna pengar till bästa möjliga pris och villkor. Därför kan du hitta de bästa lånen hos kreditval.se och granska utbudet tills du hittar ett alternativ som passar dig och din situation

Fortsätt läsa
Annons