Kontakta oss

UTRIKES

Israelisk chefsrabbin: ”Europa förtjänade terrorattackerna i Paris”

Publicerat

den

ISRAEL Det var under en begravning som den ledande högerradikala rabbinen gjorde uttalanden om Parisattackerna. Enligt rabbinen som heter Dov Lior förtjänade parisarna de våldsamma attackerna på grund av vad Européerna gjorde mot det judiska folket under förintelsen och förföljelserna av judar för drygt 70 år sedan.

Enligt Jerusalem Post gjordes det makabra uttalandet under en begravning av två israeler under lördagen. Inför de sörjande ska Dov Lior sagt att ”De onda från det blodindränkta Europa förtjänade det för vad de gjorde med vårt folk för 70 år sedan.”

Dov Lior är känd för en rad extrema uttalanden sedan tidigare. Bland annat har han propagerat för att troende judar ska ha rätten att döda icke-judar i tider av krig. Lior som även är författare och har tusentals följare har även propagerat för ett totalt utraderande av Gaza och den palestinska befolkningen.

Politiskt står Dov Lior för högerradikala idéer och är en uttalad sionist. Förutom sin post som rabbin i det ockuperade området Kiryat Arba är Dov Lior även chefsrabbin över det palestinska området Hebron på Västbanken och huvudansvarig för ”Council of Rabbis of Judea and Samaria.”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se