Kontakta oss

NOTISER

Video| Fascister fick fly arga sörjande – Försökte sprida rasism under manifestation för Parisoffren

Publicerat

den

lilleFRANKRIKE| Över tusen människor hade samlats i en sorgemanifestation i franska Lille med anledning av gårdagens terrordåd i Paris. Samtidigt som manifestationen pågick samlades även ett 20-tal högernationalister för att utnyttja dödsoffren för att sprida invandrarhat. Deras närvaro blev inte uppskattad och till slut fick de från fly från platsen.

De högerradikala hade samlats bakom en stor banderoll med texten ”Skicka ut islamisterna” och skrikit antimuslimska slagord. Och det var just när de högerradikala började skrika slagord som den sörjande folkmassan ska ha fått nog och beslutade sig för att driva bort de nationalistiska parasiterna ifråga.

När den stora folkmassan av sörjande fransmän började driva bort de högerradikala nationalisterna försökte polisen skydda nationalisternas skymfande av de döda. Arga och sörjande människor började skandera ”Ut med fascisterna” och efter en mindre stund tvingades de högerradikala att börja backa, för att slutligen under halvt kaosartade former fly från platsen.

Se videoklipp nedan

https://www.youtube.com/watch?v=hK-2fqQbJNg
Enligt uppgift ska den högernationalistiska gruppen tillhört den så kallade ”identitära rörelsen”, en neofascistisk rörelse som ingår i den så kallade ”nya högern”. I Sverige är den ”identitära” så kallade ”nya högern” representerad av bland annat Nordisk Ungdom som är kända för att ha attackerat tonårsflickor i centrala Stockholm samt utfört en rad aktioner med syfte att kväva politiska motståndares yttrandefrihet. Förutom Nordisk Ungdom representeras rörelsen och idéströmningen av tankesmedjan Motpol som bland annat har kopplingar till den fascistiska nyhetssajten Fria Tider.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se