Kontakta oss

NOTISER

Nationalistisk tidningsredaktör hånar döda Parisoffer – För att de var hårdrockare

Publicerat

den

bourbonFRANKRIKE| Den konservativa nationalisten tillika redaktören för den högerradikala tidningen Rivarol, Jérôme Bourbon hånar de offer som mördades av salafistiska terrorister i konserthuset i Bataclan under fredagskvällen. Anledningen är för att offren var i konserthuset för att lyssna på ett hårdrocksband.

I ett uttalande på sociala medier utmålar Jérôme Bourbon konserten som satanistisk och menar att dödsoffren fick skylla sig själv på grund av konsertvalet. De fick som de ville är den kända Front National-anhängarens kontenta av det hela.

”C’est lorsqu’ils chantaient “kiss the devil” que le carnage a débuté. Ils disaient aimer le diable, s’en réclamaient, leur vœu a été exaucé” skriver han på sociala medier. Fritt översatt till ”Det var när de sjöng ”kiss the devil” blodbadet började. De sa att de älska djävulen, deras önskan beviljades”

Bourbon skriver vidare, ”Le groupe Eagles of Death Metal est un groupe satanique (“kiss the devil”), aimant le porno et la drogue. Les démons se combattent entre eux.” Fritt översatt till ”Metalgruppen Eagles of Death är en satanistisk grupp (”kiss the devil”), de älskar porr och droger. Demonerna slåss sinsemellan”.

Det konservativa utspelet har upprört fransmän på mikrobloggen Twitter, inte minst hårdrockare. Konservativa nationalister och Front National-anhängare har däremot försvarat uttalandet ifråga och anser att det är en korrekt analys. Enligt den nationalistiska högerrörelsen får alltså hårdrockare skylla sig själva om de blir mördade av islamistiska salafister.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se