Kontakta oss

INRIKES

Lena Melin ursinnig på Vänsterpartiets misstroendehot

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES   Aftonbladets ledarskribent fullkomligen tokrasar mot Vänsterpartiets planer på att fälla S+MP-regeringen. Tycker att Vänsterpartiet ska avsätta Morgan Johansson istället för hela regeringen.

Vänsterpartiet uppges ha tröttnat på att behandlade som dörrmatta åt regeringen och hotar med att fälla regeringen innan riksdagens sommaruppehåll. Bakgrunden är regeringens beslut att gå vidare med frågan om fri hyressättning nyproducerade hyresrätter. En reform som kan slå hårt mot miljontals svenskar eftersom reformen riskerar att leda till chockhöjda hyror på sikt.

Nyheten om Vänsterpartiets planer har fått Aftonbladets ledarskribent Lena Melin att bli rent ut sagt vansinnig. I Melins ledartext kallar hon bland annat Vänsterpartiets agerande för ”omoget” och ”huvudlöst” eftersom hon ser missförtroendeförklaringar som ett vapen.

”Vänsterpartiets agerande är alltså omoget. De vill använda ett av riksdagens skarpaste vapen för att de tycker illa om att en utredning har tillsatts och gjorts klar. Det är inte en avsikten med misstroendeförklaringar.”, skriver Lena Melin.

Håller tyst om V:s missförtroendelöfte

Vad Lena Melin lägligt nog utelämnar är att Vänsterpartiet släppte fram S+MP-regeringen med ett missförtroendelöfte efter Januariöverenskommelsen 2019. Om regeringen skulle gå vidare med marknadshyra vid nyproduktion eller försämrad arbetsrätt så skulle Vänsterpartiet fälla regeringen.

”Vi ställer honom inför valet att dra tillbaka lagförslaget eller gå till nyval”, sade dåvarande Vänsterledaren Jonas Sjöstedt om Stefan Löfven i januari 2019.

”Avsätt Morgan Johansson istället”

Desperationen på Aftonbladets ledarredaktion måste vara stor när Lena Melin föreslår att Vänsterpartiet borde lägga fram en missförtroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson istället för Stefan Löfven. Detta med det långsökta argumentet att lagförslaget om fri hyressättning i nyproduktion ligger på justitieministerns bord.

” Ett alternativ till en förtroendeomröstning om Löfven är att väcka en mot Morgan Johansson. Men skulle 175 ledamöter mot förmodan rösta emot honom skulle bara han tvingas avgå. Inte hela regeringen.”, skriver Lena Melin i Aftonbladet.

Juha Johansson
redaktionen@aktuelltfokus.se