Kontakta oss

INRIKES

Vänsterpartiet ger regeringen 48 timmar på att skrota idén om marknadshyror

Publicerat

den

INRIKES Vänsterpartiet ger Socialdemokraterna 48 timmar på sig att ändra sig om marknadshyrorna. Annars kommer Vänsterpartiet lägga fram en missförtroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven.

Tidigare idag kallade Vänsterpartiet till pressträff. På pressträffen meddelade de att Socialdemokraterna har två val, att skrota utredningen om marknadshyror i nyproduktion eller inleda samtal med Hyresgästföreningen. Socialdemokraterna måste lämna ett besked före kl 10.00 på torsdag annars kommer Vänsterpartiet inleda en misstroendeomröstning för att fälla regeringen.

– Det finns tre miljoner som bor i hyresrätt idag och kommer att få sin ekonomi kraftigt påverkad. Många hyresgäster kommer att drivas från sina hem om det här blir verklighet, säger Nooshi Dadgostar på pressträffen.

Hyresgästföreningen: Skrota utredningen

Hyresgästföreningen har svarat med ett pressmeddelande. Hyresgästföreningen håller med Vänsterpartiet om att det varit en skev obalans i utredningen om marknadshyror där Fastighetsägarna fått övertaget.

Hyresgästföreningen skriver i meddelandet att de tycker Socialdemokraterna ska skrota utredningen.

– Hyresgästernas inflytande och trygghet måste gå först. Utredningens förslag gynnar fastighetsägarna på hyresgästernas bekostnad och borde därför skrotas. Istället är det parterna på bostadsmarknaden som borde ges ansvaret över spelreglerna för hyressättningen, säger Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen.

Tyst från Socialdemokraterna

Socialdemokraterna har i skrivande stund inte uttalat sig. En som sedan tidigare blivit kränkt av Vänsterpartiets besked är journalisten på socialdemokratiska Aftonbladet Lena Mellin. Mellin har i en barnslig ton kallat Vänsterpartiet för bland annat omogna och huvudlösa.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se