Kontakta oss

INRIKES

Lena Thelin anmäler vänsterintervju till Granskningsnämnden!

Publicerat

den

VÄSTERNORRLAND Kritiken mot Lena Thelin gäller det hemliga guldavtal hon hade med Landstinget Västernorrland som garanterade henne full lön i 30 månader utan att behöva jobba. Efter miljonavtalet blev känt har framförallt P4 Västernorrland granskat Thelinaffären och landstingsledningens roll i det hela.

Granskningen av Thelinaffären har bland annat kunnat bevisa grova oegentligheter när det gäller avtalet. Bland annat har P4 Västernorrlands och tidningen Allehandas avslöjanden lett till att före detta landstingsdirektören Inger Bergström fick sparken.

Med anledning av granskningarna har Lena Thelin nu valt att anmäla P4 till Granskningsnämnden. Enligt Thelin har P4 utsatt henne för fem veckors lögner och förtal. Men enligt P4 Västernorrland är det framförallt en intervju med Vänsterpartiets Lars-Gunnar Hultin som Lena Thelin har valt att anmäla. I intervjun gick vänsterpolitikern ut hårt om Thelin och liknade resursplundringen vid korruption och utpressning. Lars-Gunnar Hultin nämnde även att Lena Thelin och förre detta landstingstoppen Anders L Johansson haft någon form av privat relation.

Till Aktuellt Fokus säger Lars-Gunnar Hultin att han välkomnar Lena Thelins anmälan.
– Det är bra att hon bryter tystnaden. Nu kan hon ju även börja prata öppet om hur det egentligen ligger till. Fanns det ingen relation mellan henne och Anders L Johansson så vore det på sin plats att allmänheten fick reda på det. Vad har hänt enligt henne själv?

Lars-Gunnar Hultin poängterar att han tycker att politiker och tjänstemän ska ta ansvar för sitt handlande. Framförallt när det handlar om skattepengar.

Landstingets hemliga avtal med Thelin har garanterat henne en månadslön på 68 000 kronor i 30 månader. Samtidigt har den S-styrda landstingsledningen fortsatt nedskärningspolitiken för medborgarna i länet.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se