Kontakta oss

INRIKES

Liberala medier kallade nazistattack för ”uppgörelse”

Publicerat

den

INRIKES Attackerade bokbord och folkvald riksdagsledamot. Misshandlade tonårsflickor. Slogs med polis och ordningsvakter. ”Uppgörelse” enligt liberala medier.

Det var i lördags som nazister från Nordiska Motståndsrörelsen attackerade Vänsterpartiets bokbord i centrala Lund. Riksdagsledamoten Hanna Gunnarsson blev ögonvittne till allt.

– Vi satte upp vårt bord och efter en 10-15 minuter kom en av dem fram och sparkade omkull bordet och slängde vår flagga på marken, sa Hanna Gunnarsson till tidningen Kvällsposten efteråt.

Videoklipp från dagen visar hur NMR-nazisterna går till våldsamt angrepp mot närvarande tonårsflickor och fotografer. Nazisterna använde bland annat sina fanor som spjutvapen. Flera nazister greps i samband med attacken.  På sin hemsida skryter NMR om att ”Rödingar åkte på däng”.

Skärmklipp från Nordfront

Efter händelserna i Lund har flera svenska medier beskrivit NMR:s attack mot Vänsterpartiet som en uppgörelse eller slagsmål. Vilket har fått många svenskar att reagera, inte minst eftersom vänsterpartisterna var oskyldiga och Vänsterpartiets bokbord hade tillstånd.

NMR är en våldsam högerextrem sekt som använder sig av våld som politisk arbetsmetod. NMR är den mest våldsamma politiska rörelsen i Skandinavien och har legat bakom fler våldsdåd och mord än vad IS har gjort i Skandinavien.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se