Kontakta oss

ARBETSLIV

LO går på Vänsterpartiets linje: ”Avskaffa karensdagen”

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

ARBETSLIV LO går på Vänsterpartiets linje och kräver att regeringen ska ta bort karensdagen omedelbart, detta för att förhindra att människor går till jobbet med coronasmitta. Det säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.

Idag kommer LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson träffa statsminister Stefan Löfven. Enligt Karl-Petter Thorwaldsson är en av de viktigaste frågorna just nu att regeringen vidtar krafttag mot spridningen av coronaviruset och avskaffar karensdagen. LO-basen nämner bland annat tidigare undersökningar som visar att sju av tio kvinnor går till jobbet trots att dom är sjuka. Människor som helt enkelt inte har råd att vara hemma jobbet.

– Nu säger myndigheterna att har man symptom även om man inte vet att det är corona så ska man vara hemma, och då kan vi inte ha en massa sjuknärvarande människor i Sverige. Här måste regeringen och alla partierna i riksdagen ta ett beslut på en gång, säger Karl-Petter Thorwaldsson till TT.

För bara fem dagar sedan framförde Vänsterpartiets Nooshi Dagostar liknande krav till regeringen. Vänsterpartiet har erbjudit sig att diskutera finansieringen med regeringen men hittills har S+MP-regeringen inte nappat på förslaget. Om Socialdemokraterna nappar på Karl-Petter Thorwaldssons krav återstår att se.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se