Kontakta oss

INRIKES

LUF-ordföranden: Väljarna flydde för att Sabuni är kort

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES   Väljarflykten från Liberalerna berodde inte på att partiet vill sänka lönerna för undersköterskor eller att L-ledningen vill regera landet med fascister. Istället var det Nyamko Sabunis längd som gjorde att väljarna flydde. Det säger LUF-ordföranden Romina Pourmokhtari.

Enligt Liberala Ungdomsförbundet var det bland annat Nyamko Sabunis längd och hudfärg som gjorde att väljarna började fly från Liberalerna. Det uppger Liberala Ungdomsförbundets ordförande Romina Pourmokhtari i en färsk intervju i Morgonpasset i P3. Enligt Romina Pourmokhtari är Sverige inte redo för korta och svarta kvinnor inom politiken.

– Väljarflykten från Liberalerna beror bland annat på att Sverige inte är redo att en svart och kort kvinna tar sig fram i politiken, säger Romina Pourmokhtari till SR.

Hur lång är Sabuni?

Men hur lång är Nyamko Sabuni då? Enligt uppgift är den förra L-ledaren 158 cm lång. Vilket gjorde henne till den kortaste partiledaren i riksdagen. Men att det skulle spela roll när gäller väljarflykten är föga troligt. Korta partiledare är nämligen inget unikt, Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar är bara två centimeter längre än Nyamko Sabuni. Statsminister Magdalena Andersson tros vara drygt 160 lång hon med.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se