Kontakta oss

INRIKES

Högerpedofil provocerade fram upplopp i Östergötland

Publicerat

den

INRIKES Upplopp efter att den danska pedofilen Rasmus Paludan provocerade ungdomar i Linköping. Stenkastning och sönderslagna polisbilar har rapporterats i både Linköping och Norrköping.

I Linköping grep två och omhändertogs fem personer för våldsamt upplopp under eftermiddagen. Tre poliser har förts till sjukhus. Två av dem har lindriga skador och den tredjes skador var inte kända för polisens presstjänst. Under kvällen spreds upploppet till närliggande Norrköping. Enligt polisen ska stök ha utbrutit på flera platser i staden. Enligt SVT började flera maskerade personer skjuta raketer mot bilar och kasta sten på polisen.

Provocerades fram

Oroligheterna började efter att den danska högerpedofilen Rasmus Paludan hade fått polistillstånd för att provocera muslimer i svenska förorter. Vilket han också gjort vid tidigare tillfällen i bland annat Malmö och Göteborg. Målet med Paludans torgmöten är att provocera människor till våldshandlingar. Syftet med det är att försöka måla upp bilden av hur ”ociviliserade” och ”våldsamma” muslimer är.

Sexchattade med barn

Förra året sedan avslöjade dansk media att Paludan har sexchattat med barn, vissa av pojkarna han sexchattat med var så unga som 13 år. För nästan exakt två år sedan försökte Paludan komma in i Malmö för att bränna en koran tillsammans med nazisten Dan Park, men stoppades och fick ett tvåårigt inreseförbud.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se