Kontakta oss

INRIKES

Lyxhotell och hyrbilar på skattebetalarnas bekostnad – korruptionsskandaler skakar KD

Publicerat

den

KORRUPTIONEN Den senaste veckan har Kristdemokraterna drabbats av flera avslöjanden där partiets toppföreträdare visat sig vara korrupta. KD-politiker har bland annat åkt på familjesemestrar och hyrt lyxbilar på skattebetalarnas bekostnad.

På ett närmast systematiskt sätt har KD-toppen Caroline Szyber brutit mot riksdagens regler om resekostnader. Det avslöjade Aftonbladet tidigare idag. Szyber har bland annat låtit skattebetalarna betala för hennes familjs semesterkostnader i både Sverige och utomlands. I avslöjandet framgår det att skattebetalarna fick betala hotellboende för Caroline Szybers familj på det fyrstjärniga hotellet Metropole i centrala Rom. Skattenotan för hotellet i Rom är inte den första notan för hotellkostnader i Italien. Szyber har även låtit skattebetalarna stå för hennes vistelse på lyxhotellet  Ca’ Alvise i centrala Venedig.

Igår meddelade KD:s riksdagsledamot Penilla Gunther att hon avgår från sina poster inom politiken. Detta efter att det avslöjats att hon har hyrt bilar för över 200 000 kronor och låtit skattebetalarna stå för kostnaden.

Kristdemokraternas biträdande partisekreterare och KD:s valledare, Peter Kullgren, säger till TT att han och partiet står bakom hennes beslut att avbryta kandidaturen i den pågående valrörelsen.

– Vi har fört samtal med Penilla om det här och hon har kommit fram till att hon lämnar och inte kandiderar vidare. Vi står bakom det beslutet – det var klokt, säger Peter Kullgren.

Läs avslöjanden här: Penilla Gunther (KD) lät riksdagen betala privatresor med hyrbilKD-topp semestrar med familjen – låter skattebetalarna ta notan

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se