Kontakta oss

INRIKES

Vänsterpartiet anmäler de korrupta partierna

Publicerat

den

INRIKES Efter att majoriteten av riksdagspartierna fuskat med donationer har de nu blivit anmälda av Vänsterpartiet. Partiet vill också se hårdare lagar för att stoppa fusket.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur Kalla Fakta avslöjat att majoriteten av riksdagspartierna fuskat med donationer. De korrupta partierna är Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna.

Vänsterpartiet har nu anmält de fem riksdagspartierna till kammarkollegiet och kräver en grundlig utredning kring hur partierna kringgått lagen skriver partiet på sin hemsida.

Vänsterpartiet föreslår också ett förbud av användande av bulvaner eller tredje person för att donera till partier. Partiet vill också strama åt lagen och förbjuda förberedelse för att ta emot anonyma gåvor. Slutligen vill partiet ha en utredning kring hur organisationer och stiftelser kan kringgå de nuvarande lagarna.

Enligt Vänsterpartiet är korruptionen anledningen till att de impopulära privatiseringarna som genomförts de senaste 30 åren gått igenom mot väljarnas vilja.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se