Kontakta oss

INRIKES

M-politiker kallar Hyresgästföreningen för kommunister

Publicerat

den

INRIKES Hyresgästföreningens kampanj för att bevara allmännyttan i Ludvika skapar ilska inom Moderaterna. En som är särskilt arg är kommunalrådet Håge Persson. Enligt Håge Persson är det kommunistiskt att ta ställning mot utförsäljningar.

Drygt 150 lägenheter är planerade att säljas ut i Ludvika. Varken boende eller väljarna har tillfrågats om de vill att politikerna ska sälja ut deras tillgångar. Enligt den politiska majoriteten S, M, L. och KD finns det för många kommunalägda fastigheter i Ludvika har därför aviserat att man ”vill se över Ludvikahems dominans på hyresmarknaden”. De nyliberala planerna har upprört såväl boende som den lokala Hyresgästföreningen som har bildat en aktionsgrupp mot privatiseringarna. Bland annat har Hyresgästföreningen delat ut flygblad där man varnar de boende för konsekvenserna av utförsäljningarna.

Att Hyresgästföreningen varnar för oseriösa hyresvärdar och riskkapitalister har fått kommunalrådet Håge Persson rasa av ilska. M-politikern går till och med så långt att han påstår att Hyresgästföreningen sprider kommunism. Det säger han i en intervju med Dalarnas Tidning.

– Det här är ren kommunistpropaganda, säger Håge Persson.

Enligt Håge Persson hånar Hyresgästföreningen privata hyresvärdar, dessutom menar han att Hyresgästföreningen springer ärenden åt vänstern.

– Det här är ett hån mot en hel bransch. Man säger att man är opolitiska, men i stället springer man ärenden åt vänstern, menar han.

Källa: DT.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se