Kontakta oss

UTRIKES

M-politiker påstår att Hells Angels står på islamisternas sida i Syrien

Publicerat

den

INRIKES | Den moderata landstingspolitikern har tidigare arbetat som säkerhetspolitisk analytiker, trots det har han jämfört Hells Angels med islamistiska Islamska staten.

Hells Angels Danmark har gått ut med ett pressmeddelande där de uppmanar såväl medlemmar som allmänheten att inte skylla samhällsproblemen på människor som tvingats fly från Islamska Statens folkmord och brutala krig. Istället menar Hells Angels att man bör rikta vreden mot de som är ansvariga för att samhällsproblemen har skapats från början, politikerna och kapitalisterna. Hells Angels ställningstagande om att inte sparka på de som redan ligger ned har lett till upprörda reaktioner inom det politiska etablissemanget.
En politiker som blivit extra arg över Hells Angels uttalande är den moderatpolitikern Stefan Olsson från Uppsala. På mikrobloggen Twitter skriver Stefan Olsson att Hells Angels uttalande är att betrakta som att Hells Angels ”kommer ut på samma sida som Islamisterna” (Islamska Staten och Al Qaida).

På vilket sätt Hells Angels försvar av människor som tvingats fly Islamiska Statens brutalitet kan likställas med just Islamiska Statens brutalitet förtäljer inte historien. Hells Angels har ännu ej bemött Stefan Olssons uttalande om att deras organisation går att likställa med världens mest brutala terrornätverk.

Stefan Olsson är inte bara landstingspolitiker. Han är även krönikör i högertidningen Norrköpings Tidningar och författare av boken ”Handbok i konservatism”. Det mest intressanta med Stefan Olsson och hans märkliga sammankoppling mellan Hells Angels och islamister är att Olsson har arbetat som säkerhetspolitisk analytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.

Som säkerhetspolitisk analytiker under Försvarsdepartementet borde han vara medveten om hur Islamska Staten och Al Qaida fungerar på riktigt utanför propagandarapporteringen i västmedier och alternativa högermedier.

I verkligheten utanför den politiskt korrekta bubblan är islamismen en djupt konservativ politisk ideologi. Hells Angels försvar av människor på flykt är inte jämförbart med den islamistiska konservatism som står för halshuggningar och massvåldtäkter i Syrien. Anledningen är enkel, Hells Angels bedriver gängverksamhet och islamister bedriver politisk praktik, en verklighet som moderatpolitikern inte går in på.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se