Kontakta oss

INRIKES

S-politiker anser att han inte kan hållas ansvarig för sin egen rasism

Publicerat

den

UMEÅ | Socialdemokraternas starka man i Umeå anser att han inte kan hållas ansvarig för sina egna kommentarer. Det framgår i en intervju som tidningen Västerbottens Kuriren har gjort.

S-toppen Lennart Holmlund har gjort sig känd för en rad rasistiska kommentarer på nätet. När Holmlund gav sig på den nationella minoriteten romer reagerade den resanderomska intresseföreningen, RUNG och valde att polisanmäla politikern för hets mot folkgrupp.
Holmlund hade bland annat gått ut och påstått att romer och svenskar bajsar på olika. Inte nog med det, den rasistiska socialdemokraten påstod även att romer ”har fått frisedel mot att följa lagar”.

Inte ansvarig för sina egna kommentarer
Lennart Holmlund förnekar brott men erkänner att han har generaliserat om romer. Trots det ger han inget som helst intryck av att ångra sina utspel mot den hårt diskriminerade nationella minoriteten. Enligt Holmlund är han inte ansvarig för vad han har spridit, istället skyller han ifrån sig.

– Jag är inte ansvarig för mina kommentarer. Det är den som äger bloggen som är ansvarig. Det är den som godkänner och publicerar en kommentar som har ansvaret säger han till VK.

Inga konsekvenser
När VK frågar Lennart Holmlund om brottsmisstankarna påverkar hans politiska engagemang svarar han att han redan är tillbaka i politiken för fullt. På frågan om han skulle kunna tänka sig att träda tillbaka samtidigt som polisutredningen pågår svarar Holmlund att det inte går på grund av bolagsengagemang.

– Det går inte. Sitter du i en bolagsstyrelse är du personligt ansvarig. Jag har nästan inga andra uppdrag. Det är bolagen och Region Västerbotten.

Finner det roligt med rasism
När S-toppen får frågan huruvida polisutredningen inte medför någon som helst konsekvens för hans politiska gärning är svaret ett klart och tydligt nej. Därefter skrattar S-toppen då han insinuerar att så kallat ”vanligt folk” har tyckt om hans rasism.

– Nej, nej, nej. Det är VK som har dömt mig. Vad vanligt folk säger till mig törs jag nästan inte säga (skratt).

Källa: http://www.folkbladet.nu/1552239/holmlund-jag-ar-inte-ansvarig-for-mina-kommentarer

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se