Kontakta oss

INRIKES

M-toppen: ”Klimatsmart” att fattiga inte har råd med spårvagn

Publicerat

den

HATET MOT FATTIGA Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg tycker att det är bra om fler fattiga inte har råd att åka kollektivtrafik I en intervju kallar han det till och med för ”effektivt”.

I Göteborg har det öppna klassföraktet gått så pass långt att de styrande politikerna anser att det är bra att fattiga inte har råd att åka spårvagn. Exempelvis anser kommunstyrelsens ordförande, moderaten Axel Josefsson, att det är bra för miljön om fler fattiga tvingas gå eller cykla för att ta sig fram i staden. Det framgick när Josefsson intervjuades om prishöjningen i kollektivtrafiken.

På frågan om vad han tycker om att prishöjningen innebär att vissa inte kommer ha råd med månadskort, svarade Axel Josefsson att det är klimatsmart och effektivt.

– Det kommer säkert finnas dem som väljer bort. Då väljer man att gå eller cykla och det tycker jag är bra sätt att transportera sig. Det är både klimatsmart och effektivt, sa Axel Josefsson till lokaltidningen Göteborg Direkt.

Redan vid årsskiftet höjdes priserna i kollektivtrafiken med 2,5 procent. Men om bara några månader kommer Göteborgs nya högerstyre införa ytterligare prishöjningar. Exakt hur mycket dyrare det kommer bli är i nuläget oklart. Mycket talar för att det kan det bli mer än 50 procent dyrare för månadspendlare.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se