Kontakta oss

INRIKES

Maoistisk SD-sosse försökte övervaka medborgarnämnden

Publicerat

den

INRIKES | Sverigedemokraten Hans-Olof Carlson i Värnamo blev tagen på bar gärning med dold mikrofon i medborgarnämnden i Värnamo kommun. När han blev påkommen valde de övriga politikerna att avsluta mötet. Det är andra gången som SD Värnamo försöker övervaka och spela in möten.

Hans-Olof Carlson representerar partiet i medborgarnämnden. På onsdagen hade medborgarnämnden ett möte där Hans-Olof blev påkommen med att försökt dölja en mikrofon i en pärm för att spela in mötet. När han blev påkommen blev han aggressiv och vägrade stänga av mikrofonen vilket ledde till att mötet blev avslutat.

Bara två frågor

När Aktuellt Fokus ringer till Hans-Olof uppger han att den dolda kameran endast var till för att spela in två frågor. Därefter vill han inte tala mer om mötet i medborgarnämnden.
– Ni är bara PK-etablissemangets tjänare säger politikern före Aktuellt Fokus reporter ens har hunnit ställa en fråga.
Därefter fräser politikern ur sig att han inte vill tala med människor granskar politiker och lägger på luren.

Till Värnamo Nyheter säger Sverigedemokraternas gruppledare i kommunen, Anne Karlsson följande.
– Det här är inte sanktionerat av SD, och självklart är det inte så här vi ska jobba. Jag kan garantera att vi inte brukar göra så här och att vi inte ska göra det igen. Men han ville ju egentligen bara ha svar på två frågor och han säger att han inte hade mikrofonen på.

Inte första gången

Samtidigt är det andra gången som Sverigedemokraterna använder sig att en dold mikrofon. Anne Karlsson har själv tidigare spelat in ett möte hon haft med dåvarande kommunchefen Mats Hoppe utan att Mats kände till inspelningen.

Medborgarnämndens mötesprotokoll brukar läggas ut på kommunens hemsida om de inte är sekretessbelagda. Onsdagens möte var inte sekretessbelagt och skulle därmed senare läggas ut för nedladdning. Det som oroat politikerna är metoderna med dold inspelning som även skulle kunna hända på ett sekretessbelagt möte.

Från maoist och sosse till sverigedemokrat

Hans-Olof Carlson är en ökänd politiker som har blivit utesluten från de flesta partier han har varit engagerad i. Hans karriär startade i Miljöpartiet men gick över till Ny demokrati. Efter att NyD försvann från den politiska arenan blev det maoistiska Folkdemokraterna som sedermera lades ner. Efter Folkdemokraterna försökte han även prova lyckan i först Vänsterpartiet och sedan i Socialdemokraterna men blev utesluten i båda två. Numera är han Sverigedemokrat. Då Sverigedemokratiska politiker tvingas skriva under en vandelsförsäkran är Hans-Olof Carlssons bakgrund även känd för partiet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se