Kontakta oss

INRIKES

Feministfestival i Skellefteå till helgen

Publicerat

den

femfestskell

INRIKES | Ungdomsgruppen Athena Skellefteå anordnar en feministfestival. Festivalen varar under helgen mellan den 24-26 april. Workshops, föreläsningar och uppträdanden utlovas. Bland annat kommer bildutställninfemfestgen, Historiens glömda kvinnor att ställas ut. Historiens glömda kvinnor beskriver sig som en motreaktion mot patriarkal vit historiebeskrivning som syftar på att lyfta fram personer som hamnat i historiens skugga.

– Ett återuppväckande, och en förnimmelse av människor vars livsöden och kamper glöms bort skriver Athena Skellefteå på sitt Facebookevent.

Även neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADHD, Asperger, OCD och Tourettes syndrom kommer att tas upp på festivalen. Hur är det att leva i ett samhälle som kräver att man ryms inom de ramar som normen byggt upp? De svaren kommer föreläsaren Kim ge svar på under ett föredrag på lördag.

Athena Skellefteå är en lokal ungdomsgrupp som arbetar för en inkluderande och antirasistisk feminism med aktivism och diskussion samt sociala och kulturella event som verktyg.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se