Kontakta oss

INRIKES

Mehmet Kaplan avgår – får fallskärm på minst 1,5 miljoner!

Publicerat

den

mehmetkaplan
GAMMELELITEN
| Först festar han med turkiska fascist terrorister och nu får han en ordentlig fallskärm när han tvingas avgå. Avgående bostadsminister Mehmet Kaplan har rätt till en fallskärm på minst 1,5 miljoner kronor.

Att man som minister först kan festa med terrorister och när det börja blåsa kallt kasta in handduken. Som plåster på såren får man en fallskärm på 1,5 miljoner. Som statsråd hade Mehmet Kaplan 127 000 kronor i månadslön. När han nu avgår har han rätt till ett avgångsarvode på tolv månadslöner.

Mehmet Kaplan uppbär också en inkomstgaranti sedan sin tid i riksdagen. Denna räknas av om han får avgångsersättningen. Först från och med nästa år kan Mehmet Kaplan i så fall få ta del av inkomstgarantin från riksdagen, men då måste han söka den. I det fallet kan han få maximalt 30 259 kronor i månaden fram till oktober 2019.

Sammanlagt kan Mehmet Kaplan få omkring 2,4 miljoner kr, om han söker båda formerna av ersättning och inte har några andra inkomster. Knappast förmåner en arbetare på golvet har när man inte sköter sitt jobb.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se