Kontakta oss

UTRIKES

Turkiets regimtrogna medier skyller Kaplans avgång på socialistisk komplott

Publicerat

den

kaplan06TURKIET| Trots att Grå Vargarna har gjort sig skyldiga till otaliga massakrer på civila, legat bakom kuppförsök och även försök mörda påven så är kontakter med dem ingen orsak till att tvingas avgå som minister i Sverige. Åtminstone om man får tro regimtrogen media i Turkiet.

I Sverige slog nyheten om Mehmet Kaplans avgång ned som en bomb. På presskonferensen meddelade den tidigare bostadsministern att han hade bett om att bli entledigad av statsminister Stefan Löfvén under måndagsmorgonen. Inte ens en vecka efter att Aktuellt Fokus var första nyhetssajten i landet som publicerade nyheten om Mehmet Kaplans umgänge med den fascistiska terrororganisationen Grå Vargarna.

Men trots att Grå Vargarna har otaliga liv på sitt samvete och är en djupt fascistiskt organisation så menar regimtrogen media i Turkiet att det var Kurdistans Arbetarparti (PKK) som var anledningen till att Kaplan fick avgå. Bland annat hävdas det att en socialistisk komplott mellan svenska kommunister och PKK-anhängare låg bakom de avslöjanden som ledde till Mehmet Kaplans avgång.

Exempelvis påstår nyhetskanalen Kanal24 att svenska PKK-anhängare påverkade  svenska medier till att göra avslöjanden mot den förre bostadsministern. Exakt hur framgår inte av inslaget ifråga, ej heller presenterar kanalen några konkreta bevis för sina påståenden. Dessutom påstår kanalen att alla bevis som har presenterats den senaste tiden endast rör sig om falska anklagelser.

Skyller på islamofobi

Kanal24 gör även en stor poäng av att Mehmet Kaplan är muslim. Enligt den regimtrogna kanalen var det huvudskälet till att han fick avgå. En slutsats som även svenska miljöpartister har dragit. Enligt kanalen stämmer inget av de avslöjanden som har uppdagats kring Kaplans antidemokratiska kontakter den senaste tiden.

Nyhetskanalen ägs bland annat av Turkiets rikaste man, Ethem Sancak som har nära band till presidenten, Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan leder det högerkonservativa islamistpartiet AKP. Kanal24 är tydligt AKP-vänlig och driver precis som AKP en tydlig kurdfientlig linje mot framförallt Kurdiska Arbetarpartiet. Ett marxistiskt parti som kämpar för ett fritt Kurdistan och som till skillnad från Grå Vargarna är terrorstämplat av bland annat Turkiet och EU.

Erik Fridén
erik.friden@aktuelltfokus.se