Kontakta oss

ARBETSLIV

Usel arbetsmiljö på anrikt museum

Publicerat

den

GÖTEBORG| Röhsska museet i Göteborg firar 100 år i år vilket kommer att firas med fyra jubileumsdagar. Men platsen har länge varit allt annat än bra för personalens hälsa.

Täta chefsbyten, kränkande behandling av personalen och ointresserad ledning har varit några av de problem som museet haft, uppger SVT. Som om det inte vore nog kom ledningen även att smutskasta personalstyrkan som ”omogen, undvikande och utan förmåga att arbeta självständigt”.

Enligt facket har den nuvarande chefen, Susanne Erixon, inte bidragit till att förbättra arbetsmiljön. Bland annat ska hon vara otrevlig gentemot personalen och har svårt för samverkan.

– Hon har ett väldigt tråkigt bemötande. Hon är väldigt otrevlig mot medarbetare. Man kallas in på samtal på ett väldigt otrevligt sätt och när man har kommit överens om vissa saker så kastar hon om det, uppger Marie-Louise Reinhold, huvudskyddsombud på Vision, till SVT.

Utifrån SVTs rapportering går det att utläsa att museets ekonomi är vad nuvarande museichefen prioriterat före en bättre arbetsmiljö. Det kapitalistiska tänkandet där ekonomi går före en arbetarvänlig arbetsplats är kännbar även här.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se