Kontakta oss

INRIKES

Minister avgår efter rattfylla

Publicerat

den

INRIKES| Gymnasie- och kunskapsministern Aida Hadzialic avgår efter att ha åkt fast för rattfylla vid Öresundsbron.

Gymnasie- och kunskapsministern Aida Hadzialic blev igår natt tagen av polisen. Det visade sig att hon kört bil berusad. På en presskonferens tidigare idag meddelade hon att hon avgår som minister och slutar som statsråd i regeringen.

Hadzialic skulle köra mellan från Köpenhamn till Malmö. Hon påstod att det enbart rörde sig om två glas vin och att hon trodde alkoholen lämnat kroppen. Alkomätaren visade att hon hade 0,2 promille i blodet. Hadzialic påstår sig vara ångerfull efter händelsen.

Det är efter samtal med Statsministern Stefan Löfvén som de kom fram till att Hadzialic inte längre kan fortsätta sitt jobb som minister. Hon kommer lämaa in sin avskedsansökan på måndag och det är fortfarande oklart hur stort avgångsvederlag hon kommer få.

Inte första skandalen
Hadzialic startade sin politiska karriär i SSU. Rattfyllan är inte hennes första skandal i politiken. Under ett besök i Bosnien umgicks hon med homofoben Haris Zahiragic. Zahiragic var under tidpunkten för Hazialics besök i hetluften då han blev ansiktet utåt för en homofobisk rörelse som bland annat vandaliserat en bar för homosexuella.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se