UTRIKES

Turkiska högerregimen legaliserar pedofili!

TURKIET | Den socialkonservativa nationalistregimen i Turkiet har avskaffat åldersgränsen för sex. Beslutet innebär att pedofiler numera kan utsätta barn för sexualbrott – helt lagligt.

Turkiska författningsdomstolen har röstat för avskaffa lagen som i dag gör det olagligt att ha sex med barn under 15 år. Beslutet antogs med en knapp majoritet med sju röster mot sex och togs upp efter att de tvingades ta ställning till en lagtolkning i en lägre instans som fastslagit att barn mellan 12 och 15 år bör räknas som sexuellt myndiga. Nu ska det räcka med samtycke för att räknas som myndig.

Beslutet har redan väckt stor ilska bland akademiker och kvinnorättskämpar som flaggar för att beslutet kommer att leda till att sexuella övergrepp på barn går ostraffade.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

4 kommentarer

4 Comments

 1. Patrik

  2016-08-17 den 01:16

  Antalet barnporrbrott och pedofilbrott och våldtäkt/misshandel/mord mot barn kommer att öka med raketfart nere i Turkiet,tack vare att regeringen med Erdogan i spetsen har avskaffat åldersgränsen för sexuella aktiviteter. Synd att inte militären och det turkisknationalistiska Grå Vargarna lyckade att störta Erdogans regering med militärt våld.Är nog helt bombsäker på att många barn speciellt flickor och pojkar i 8-års åldern och uppåt samt militären och alla medlemmar i Grå Vargarna är fly förbannad på att erdogans regering har tagit bort åldersgränsen för sexuella aktiviteer och i smyg uppmuntrat pedofilverksamhet.

 2. Stephan Skougaard

  2016-08-15 den 14:38

  Undrar hur många påsatta 12-åringar som tycker det var synd att statskuppförsöket för en månad sedan inte lyckades? Vad säger de som protesterade och försvarade dessa sittande svin efter kuppförsöket?

 3. A

  2016-08-14 den 22:48

  Fyfan! Är
  Själv turk och skäms. Inga turkar skriver om detta på sina fb sidor men propaganda älskar de att sprida

 4. Peter Löthman

  2016-08-14 den 20:07

  Helt sinnessjukt ! Hur kan man acceptera att pedofili brott är lagligt. Bojkotta Turkiet på alla plan

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp