Kontakta oss

NOTISER

Advokatanställd moderatpolitiker hängde ut oskyldig för IKEA-morden

Publicerat

den

msd
NORRKÖPING | Den aktiva moderatpolitikern arbetar på en väletablerad advokatfirma i Norrköping. I rak motsats till advokatsamfundets gällande regelverk har hon nu även hängt ut en oskyldig man för IKEA-morden i Västerås. Den uthängda mannen var en av de misstänkta för morden men släpptes vid häktningsförhandlingarna då det inte fanns några bevis för att han hade varit delaktig.

Sofie Ljungberg är aktiv i Moderaterna i Norrköping. Hon kandiderade för partiets räkning i kommunvalet 2014 och sitter som ersättare i Norrköpings kommunfullmäktige idag. Sofie Ljungberg arbetar på advokatfirman Glimstedt i Norrköping som administrativ sekreterare.

Det är på sin privata Facebook som hon har delat en bild av en handling från Västmanlands tingsrätt där 23-åringens personuppgifter syns. Advokatfirman som är medlem i Advokatsamfundet har ett principalansvar för samtliga anställda vilket innebär att alla som arbetar på företaget, inte bara advokaterna utan även sekreterarna, är skyldig att följa etiken som gäller inom branschen. Skvaller och förtal av icke dömda och oskyldiga går stick i stäv med den etik som Advokatsamfundet vill förmedla.

Advokatfirmorna ska vidmakthålla en etiskt och professionellt hög kvalitet inom advokatkåren skriver Advokatsamfundet på sin sida.

Uthängd tvingas gå under jorden efter dödshot

Den nu släppta 23-åringen har tvingats fly till hemlig ort där han får polisbeskydd. Enligt polismyndigheten är hotbilden mot mannen stor.

moderatpolitikern

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se