Kontakta oss

INRIKES

Moderata Ungdomsförbundet kampanjarbetade mot arbetarklassen på arbetarnas dag

Publicerat

den

muf1
INRIKES| Igår visade Moderata Ungdomsförbundet återigen sitt förakt för landets arbetarklass. På arbetarklassens dag tyckte MUF att det var passande kampanjarbeta mot dagen som har gett svenskarna 8 timmars arbetsdag.

Över hela Sverige gick arbetarvänner ut och demonstrerade för rättvisa och solidaritet. På sina håll rådde ren och skär folkfest, som i Malmö där över tusen personer deltog i det revolutionära 1 maj-tåget. Samtidigt som en del valde att uppmärksamma arbetarklassens dag genom att hedra arbetare för deras samhällsinsatser valde andra att gå till angrepp mot arbetare istället.

Bland de som gick till angrepp återfanns bland annat Moderata Ungdomsförbundet. MUF gick bland annat ut med att de vill avskaffa 1 maj som en röd dag. Vilket hade inneburit att nästa års långhelg inte hade kunnat bli av om det hade varit upp till de unga högersympatisörer.

Lagom inför årets 1 maj skapade ungdomsförbundet en kampanjsajt där de samlar in namn för att avskaffa 1 maj som en röd dag. På förbundets Facebooksida påstår de bland annat att 1 maj-demonstranter egentligen är ute att hindra människor från att komma in på arbetsmarknaden.

I kommentarsfältet på MUF:s Facebooksida är tongången hård och antidemokratiskt. Flera personer undrar var de kan skriva under för att förbjuda politiska motståndare på vänsterkanten. Andra skriver att de kopplar ihop arbetarklassens dag med kommunismen vilket skulle vara skäl nog till att avskaffa den röda dagen.
Får rejält med mothugg

I samband med att ungmoderaterna kampanjarbetade mot arbetarklassen gjorde de det med orden, ”1 maj har varit en röd dag i Sverige sedan 1939. Det har blivit en dag där en välbeställd vänster går i demonstrationståg för att skydda sina privilegier”.

MUF:s arbetarfientliga tilltag mötte genast starkt motstånd i kommentarsfältet. I nuläget är antalet negativa kommentarer betydligt fler än de positiva. Flera personer gör även narr av ungdomsförbundets argumentation.
Umeåbon Gustaf undrar om MUF inte har blandat ihop 1 maj med 1 april då han ser MUF:s uttalande som ett skämt. Gustafs kommentar har i nuläget fått över 520 gilla-markeringar vilket är mer än dubbelt så många som har delat MUF:s kampanjhemsida.

Kristoffer från Göteborg gör en humoristisk poäng på MUF:s argumentation.
– Kul att ett gäng brats med mantrat ”pappa betalar” ska komma och prata om privilegium.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se