Kontakta oss

INRIKES

Här sågar MUF-ledaren Moderaternas pandemihantering

Publicerat

den

Foto:Klara Söderberg/Moderata ungdomsförbundet

INRIKES    MUF-ordföranden Matilda Ekeblad sågar Moderaternas pandemihantering i Göteborg. Enligt Ekeblad borde Göteborgs högerstyre göra tvärtemot vad man hittills har gjort.

Det var i början av mars 2020 som det M-ledda högerstyret valde att stänga ner gymnasieskolorna i Göteborg. Bakgrunden till beslutet var regeringens rekommendationer för at minska spridningen av coronapandemin. Den sjunde december var det dags igen, då beslutade högerstyret att stänga ner gymnasieskolorna en gång till. Den här gången för att Folkhälsomyndigheten rekommenderade nedstängningar för att minska smittspridningen.

”Nu tar vi vårt ansvar”, sa ledande moderater till medierna. Nu sågas samma moderater av sitt eget ungdomsförbund. En av alla som har reagerat på högerstyrets nedstängningar är MUF-ordföranden Matilda Ekeblad. På Twitter går hon till hårt angrepp mot sina partikamrater och undrar hur mycket deras nedstängningar ska få kosta eleverna. Enligt Matilda Ekeblad borde Moderaternas högsta prioritet inte vara att minska smittspridningen utan att öppna upp gymnasieskolorna.

”Högsta prioritet borde vara att öppna gymnasieskolorna. Hur mycket ska stängningarna egentligen få kosta eleverna och samhället?”, skriver Matilda Ekeblad på Twitter.

Bakgrunden till Matilda Ekeblads utspel är att fler ungdomar valde att hoppa av gymnasiet förra året än året dessförinnan. Något hon kopplar ihop med sitt eget partis pandemihantering.

 

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se