Kontakta oss

INRIKES

Moderaterna jämför kritik mot skidsemestrande stockholmare med rasism

Publicerat

den

INRIKES Kritik mot stockholmarnas semesterresor i coronatider är samma sak som rasism och homohat. Det menar Moderaternas gruppledare i Härjedalen, Johan Fredholm.

Trots Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering för att bromsa spridningen av coronasmittan har många välbärgade stockholmare åkt på skidsemestrar. Det ansvarslösa beteendet har lett till massiv kritik ute i landet. Lokalbefolkningen i flera jämtländska kommuner har bett stockholmarna att stanna hemma. De som ändå har åkt på skidsemester har blivit idiotförklarade och ombetts åka hem till Stockholm igen. Det har fått Moderaterna att rycka ut till de ressugnas försvar.

På Facebook jämställer Moderaternas gruppledare i Härjedalen, Johan Fredholm, kritiken mot ansvarslösa stockholmare med rasism och homofobi. Enligt Fredholm är ord som ”nollåtta” lika avskyvärt som att kalla någon för ”svartskalle” eller ”blatte”. I inlägget skriver han även att härjedalingarna ska kunna se turisterna i ögonen och vara tacksamma för att turisterna spenderar pengar.

”Retoriken som används är densamma som andra grupper små rädda människor använder. Byt ut Stockholmare/08 mot ord som används nedsättande som blatte, svartskalle, bög, flata etc. och man säger saker som vi i omgivningen annars aldrig skulle acceptera. Men nu är det förvånansvärt tyst.”, skriver Johan Fredholm på Facebook.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se