Kontakta oss

INRIKES

Kraftig trängsel på Göteborgs spårvagnar under förmiddagen

Publicerat

den

Läsarbild

INRIKES Kaos på spårvagnarna i Göteborg under förmiddagen. Indragna turer i förorterna. ”Människor stod packade som sillar och folk hostade rakt ut”, uppger en av resenärerna för Aktuellt Fokus.

Vid ingångarna på Göteborgs spårvagnar har Västtrafik satt upp skyltar där resenärerna ombeds att hålla avstånd på grund av smittorisken av coronaviruset. Trots det har trängseln på spårvagnarna varit utöver det vanliga. Aktuellt Fokus har pratat med industriarbetaren Yasmin Mohammad som skulle åka till jobbet i morse. Enligt Yasmin var spårvagnen fylld till bredden av människor. Somliga ska ha hostat rakt ut.

– Det var helt overkligt. Människor stod packade som sillar och folk hostade rakt ut, säger Yasmin Mohammad till Aktuellt Fokus.

Yasmin uppger även att spårvagnen hon egentligen skulle åkt med inte hade dykt upp.

”Utöka turerna – minska smittorisken”

Aktuellt Fokus har även pratat med plåtslagaren Ulf Nilsson som åkte till jobbet med linje 7 från Bergsjön. Precis som Yasmin beskriver han trängseln som ovanligt stor.

– Jag hoppade på tre hållplatser från ändhållplatsen och redan då var alla säten upptagna. För varje hållplats som gick så blev det värre och värre. Folk stod verkligen kloss intill varandra, säger Ulf Nilsson.

Enligt Ulf Nilsson borde Västtrafik öka antalet spårvagnsturer på morgonen och eftermiddagen, det vore ett bra sätt att minska smittrisken ute i samhället säger han.

– Istället för att dra ner på antalet turer borde man öka turerna när folk ska till och hem från jobbet. Sen kan dom ju reducera antalet turer mitt på dagen då mindre folk åker. Ska man minska smittan med social distans så duger det inte att folk står och trängs på spårvagnarna, säger Ulf Nilsson.

Enligt Västtrafik råder det för tillfället personalbrist på grund av den pågående smittan.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se