Kontakta oss

NOTISER

Moderatordförande: ”Regeringen är sittkissare”

Publicerat

den

henriksundströmHÖGERETABLISSEMANGET| På mikrobloggen Twitter går Moderaternas ordförande i Bohuslän, Henrik Sundström till hårt angrepp mot regeringen på grund av en hemställan. Bland annat kallar han S+MP-regeringen för ”sittkissare”.

Henrik Sundström är arg över att regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet har beslutat sig för att begära en hemställan från Migrationsverket. Förutom att kalla regeringen för ”sittkissare” vill Sundström se politikerklassen direktkontrollera myndigheter då han ställer sig frågan huruvida det är myndigheterna eller regeringen som styr landet.

Kritik från före detta moderattopp från Lysekil

Moderatordföranden fick ganska snabbt kritik för sin kommentar om ”sittkissare”. Ett starkt sexistiskt ord som används inom machokulturen för att nedvärdera män genom att associera dem med kvinnor.

När Sundström får kritik av sin före detta partikollega Fredrik Lundqvist från Lysekil anklagar Sundström honom för att samverka med Kommunistiska Partiet som har vågmästarroll i kommunen med sina två mandat.

Fredrik Lundqvist som numera tillhör Lysekilpartiet har nämligen lyckats köra över den oheliga alliansen bestående av Socialdemokraterna, Centern, Folkpartiet och Moderaterna, de gånger Kommunistiska Partiet har valt att stödja förslag från Lysekilspartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet.

Själv har han däremot propagerat för att Moderaterna skulle fälla regeringens budget i riksdagen genom att ta stöd av Sverigedemokraterna. Ett parti som publicerar adresser till flyktingboenden i tider då flyktingboenden sätts i brand. SD-politiker och SD-medlemmar har även gjort uttalanden om att möta flyktingar på Öresundsbron med automatgevär. Andra har jämfört flyktingar med djur och avslöjats med att stötta organiserade fascister och nazister. Sverigedemokraterna är även delvis sprungna från den nazistiska rörelsen.

Migrationsverket styr Sverige

I sin iver över att anta en högerreaktionär hållning gällande flyktingfrågan går Moderatordföranden ut och raljerar och påstår att Sverige styrs av Migrationsverket. Sundström skriver: ”Vi är ensamma i världen om att styras av en migrationsverks-junta”.

Själv har Henrik Sundström jämfört sitt politiska engagemang inom den systemtrogna borgerligheten med militär tjänstgöring i Sveriges Radio.

sundström4

sundström1

sundström3

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se