Kontakta oss

INRIKES

M-riksdagsmannen hyllar Fas-3: ”bästa åtgärd som någon regering infört”

Publicerat

den

INRIKES Den moderata riksdagsmannen Jan Ericson hyllar den hårt kritiserade arbetsmarknadspolitiska åtgärden, Fas-3, som tvingade ut kroniskt sjuka i sysselsättning. En åtgärd som bland annat jämförts med modernt slaveri. I ett uttalande ondgör sig riksdagsmannen över att S+MP-regeringen har skrotat den kritiserade åtgärden.

M-riksdagsmannen Jan Ericson är arg för att S+MP-regeringen skrotade Fas-3 åtgärden som infördes av förra högerregeringen. På Twitter påstår Jan Ericson att långtidsarbetslösa som tidigare ingick i Fas-3 numera skulle gå hemma sysslolösa. Men det slutar inte där. Den moderata riksdagsmannen fullkomligt hyllar den arbetsmarknadspolitiska åtgärden som blev en miljardindustri för privata företagare som tilläts mjölka staten på skattepengar samtidigt som de kunde utnyttja kroniskt sjuka och andra långtidsarbetslösa till motprestationer. På Twitter skriver Ericson att Fas-3 är ”den bästa åtgärd som någon regering infört”.

Fas 3 var den sista delen av jobb- och utvecklingsgarantin, ett arbetsmarknadspolitiskt program som Sveriges högerregering införde 2007. Åtgärden var en del av den högervridna så kallade ”arbetslinjen” och kritiserades hårt av både arbetsförmedlare och arbetslösa. Arbetslösa beskrev bland annat åtgärden som modernt slaveri som brände skattepengar i onödan. Arbetsförmedlare beskrev Fas-3 som både ologiskt och kontraproduktivt.

Teddy Lovén
redaktionen@aktuelltfokus.se