Kontakta oss

LIVSSTIL

Möt militärveteranerna som vaktar Colorados cannabisindustri!

Publicerat

den

LIVSSTIL| Då tillhörde de militären och tvingades till att ockupera delar av Mellanöstern. Nu lider de av posttraumatiskt stressyndrom och livnär sig på att ta hand om säkerheten kring Colorados cannabisodlingar.

Förvandlingen kan tyckas total men militärveteranerna gör det jobb de är tränade för. I Vice minidokumentär tas tittaren med in i en av Colorados största cannabisodlingar. Odlingsanläggningen omsätter tiotals miljoner dollar årligen och måste vaktas dygnet runt av beväpnade vakter. Detta är ett arbete som företaget IPG tar hand om; företaget utgörs av ett gäng cannabisrökande militärveteraner med posttraumatiskt stressyndrom.

Veteranerna är öppna med sin psykiska ohälsa och att de röker cannabis för medicinskt bruk. På frågan hur de ser på allmänhetens fördomar svarar en av grundarna att de inte är ute efter att skada någon.

– Detta är våra kunskaper, vad vill du att vi ska göra? Vi borde absolut få lov att utöva våra kunskaper i en arbetsmiljö som gynnar oss, utan att bli attackerade med PTSD-kortet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se