Kontakta oss

INRIKES

MP-styrda Stockholm stoppar solcellsanläggningar: ”Förfular stadsbilden”

Publicerat

den

KLIMATET  Samtidigt som Stockholms politiska styre pratar om klimatmål, får stadens fastighetsägare nobben när för solcellsanläggningar på hustaken. Anledningen är för att det anses förstöra stadsbilden.

Ett fastighetsbolag som har drabbats är Einar Mattson-fastigheter. I samband med att fastighetsbolaget ville bygga 12 nya lägenheter planerade man även att sätta upp solceller på  en av sina fastigheter i Tensta i Stockholm. Då blev det ett blankt nej från stadsbyggnadskontoret. I stadsbyggnadskontorets preliminära bedömning fick Einar Mattson-fastigheter avslag på bygglovsansökan med motiveringen  att solcellerna skulle förfula stadsbilden i förorten.

– Vi fick nej på vårt bygglov och är nu tvungna att rita om och hitta en mindre lösning som ger mindre effekt. Och med den mindre lösningen så kommer den elen inte att täcka den fastighetens behov, helt enkelt, säger Einar Mattsons fastighetschef, Martin Fors, till SVT.

Sedan förra året styrs Stockholm stad av Miljöpartiet och högerpartierna M, C, KD och L. På stadens hemsida framställer Stockholm stad sig som en av Europas främsta klimatstäder.

”Vår ambition är en klimatsmart stad med hållbar användning av energi och transporter, ren luft och rent vatten och där det är enkelt att välja en miljövänlig livsstil.” står det på stockholm.se

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se