Kontakta oss

NOTISER

Nazister vandaliserade nattvandrarnas lokal i Kristinehamn

Publicerat

den

KRISTINEHAMN| När nattvandrarna i Värmländska Kristinehamn skulle till sin lokal under lördagen gjorde de en tråkig nyhet. Lokalen var vandaliserad av nazister.

Nattvandrarna i Kristinehamn har som syfte att öka tryggheten ute på gatorna nattetid. Den ideella föreningens mål är att finnas till hands för människor och att verka brottsförebyggande. Ett arbete som inte verkar tyckas om av nazisterna i Svenska Motståndsrörelsen.

Under natten till lördag har någon eller några nazister vandaliserat nattvandrarnas lokal. Bland annat hade gärningsmännen tapetserat fönsterrutorna med klistermärken från det nazistiska partiet.
Aktuellt Fokus har talat med nattvandraren Kimmie Åhlen. Kimmie uppger för Aktuellt Fokus att det inte är första gången som nazisterna har gett sig på lokalen.

Varför tror du att nazisterna ger sig på just er?

– Jag tror att det handlar att vi som förening tar avstånd ifrån rasism på olika sätt. Bland annat har vi deltagit i en Ljusmanifestation på torget för de mördade i Trollhättdådet. Vi vill ju skapa en trygg stad och i trygghet är rasism borträknat. Sedan är det nog riktat mot mig som person som är aktiv antirasist på flera olika sätt.

På Facebook publicerade Kimmie Åhlen en hälsning till Svenska Motståndsrörelsen. I hälsningen konstaterar han att SMR försöker skrämma människor som försöker skapa trygghet i lokalsamhället. Något som gör honom förbannad.

https://www.facebook.com/willie.wonka.92754397/posts/1661385524134709?pnref=story

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se