Kontakta oss

INRIKES

Svenska nationalister hyllar homohatande islamistledare

Publicerat

den

Foto: Christer Karlsson

NATIONELLA RÖRELSEN Diktatorn Erdogan hyllas av svenska högerextremister. Anledningen är för att den turkiska islamistledaren hetsade mot homosexuella i sitt segertal efter det djupt ifrågasatta presidentvalet.

Vad har svenska nationalister och Mellanösterns islamister gemensamt utöver konservatism, antifeminism och aversion mot demokratin? Svaret är det gemensamma hatet mot HBTQ-personer. Efter Recep Erdogans valseger i Turkiet står detta faktum utom rimligt tvivel.

Mitt under Erdogans segertal efter presidentvalet började islamistledaren hetsa mot homosexuella. Presidenten anklagade bland annat oppositionen för att vilja sprida homosexualitet i Turliet. Erdogan sade även att oppositionen hade infiltrerats av HBTQ och att det styrande islamistpartiet AKP ska se till att ingen kan ”attackera familjen”.

Nationalister + islamister = ❤️

Erdogans tal har lyfts upp och hyllats av såväl rysk statstelevision som av svenska nationalister. Några som lyfte upp Erdogans homohetsande var den högerextrema organisationen Nordiska Motståndsrörelsen, som uppmärksammade det hela på sin nyhetssajt Nordfront. På Nordfront delar man Erdogans syn på oppositionen och går till och med så långt att man kallar den för ”subversiv”.

I Nordfronts kommentarsfält hejar NMR-anhängarna glatt på den turkiska islamistledaren.

”Turken har inte helt fel i allt!”, skriver en av dem.

”Säga vad man säga vill om turkar, men vissa av dem har ju en hel del vettigt att säga.”, skriver en annan.

Islamistiskt homohat

HBTQ-personer utsätts regelbundet för diskriminering i Turkiet. Turkisk lagstiftning erkänner inte samkönade äktenskap eller
partnerskap. Det finns iinget direktförbud mot homosexualitet, men det hförekommer att gar mot exempelvis ”förargelseväckande beteende” haanvändar att åtala HBTQ-personer.

Sedan 2015 är
Prideparader förbjudna i hela Turkiet. I de fall människor har trotsat förbudet har mängder med pridedeltagare misshandlats och fängslats av polisen.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se