Kontakta oss

INRIKES

Nazist häktad för mord i det pågående gängkriget

Publicerat

den

INRIKES Nazisten Billy Linder sitter häktad för ett misstänkt gängrelaterat mord i Jordbro. Tidigare idag sprängdes en bomb på adressen han är folkbokförd.

27 september var det en skjutning i Jordbro där två personer träffades varav en av dom avled. En av dom som häktats är nazisten Billy Linder som har en bakgrund i den Nordiska Motståndsrörelsen, NMR och tillhörde senare utbrytargruppen Nordisk Styrka.

Linder har tidigare dömts för två fall av hets mot folkgrupp och flera fall av brott mot knivlagen. Han är också dömd för flera fall av narkotikabrott. Linder hade nyligen blivit tagen av polisen med 2,2 gram kokain och sju tabletter tramadol och tingsrätten dömde honom dagen efter mordet i Jordbro till 4 månaders fängelse.

Motivet till mordet anses inte vara helt klarlagt då den mördade enligt polisen inte hade några kända kopplingar till den organiserade brottsligheten. Ett av polisens spår är att fel personer blev skjutna.

Det som pekar på att skjutningen är en del av det pågående gängkriget är att Linder kommer från Hässelby där det finns ett nätverk som samarbetar med Rawa Majid och att det i Jordbro finns ett nätverk som strider mot Majid. En annan faktor som pekar mot att det är en del av den pågående konflikten är att under måndagsmorgonen sprängdes en bomb på adressen där Linder är folkbokförd.

Enligt uppgifter till Expressen var Linder under bevakning på polisens fokuslista mot extremism. Linder ska ha umgåtts med en grupp skinnskallar med nynazistiska sympatier.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se