Kontakta oss

INRIKES

Nu vill Centerpartiet dumpa löner igen

Publicerat

den

INRIKES | Partiledaren för Centerpartiet vill införa lönedumpning på arbetsmarknaden. Annie Lööf vill öka motsättningarna mellan arbetare genom att införa nya lågstatusjobb med låg ingångslön långt under gällande kollektivavtal.

Centerpartister har samlats från hela landet på partiets kommundagar. I sitt tal lyfte C-ledaren att lönedumpning är ett måste. Med lågstatusjobb med riktigt låga löner. Lågstatusjobben är riktade till nyanlända som C-ledaren vill ha i arbete. Men C-ledarens förslag kommer att öka rasistiska stämningar och splittring på arbetsplatser. För när arbetare som tjänar hälften av vad som är är rimligt kommer ut på arbetsplatser kommer de inte bli varmt välkomna . Deras låga löner kommer arbetsköparen försöka få som norm eller använda för att hålla ner lönerna i lönesättningen. Detta kommer att skapa splittring på arbetsplatserna mellan arbetarna. Följden blir att kollektivkänslan spricker vilket är den utveckling som högern önskar.

Gammal klassisk ”söndra och härska”-teknik.
Under 2010 försökte Centerpartiet lönedumpa när ungdomar under 25 år skulle arbeta med låg lön och nu är det nyanlända. Att sätta grupper inom arbetarkollektivet mot varandra gynnar bara arbetsköparna. Nyanlända ska bli kanonmat för Centerpartiet i sin strävan att attackera arbetares rättigheter och luckra upp anställningstryggheten. För någon välvilja för nyanlända och svaga grupper i samhället finns inte i Centerpartiets politik. De väljare C flirtar med är de penningstarka arbetsköparna.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se