Kontakta oss

INRIKES

Nu har detaljerna om Ebba Buschs fylleskandal raderats

Publicerat

den

Foro: Vogel Wikicommons media/politikerveckan i Almedalen

INRIKES    KD-ledaren Ebba Busch nyttjade Säpos livvaktsskydd som fylletaxi åt den packade influencervän en Margaux Dietz. Det råkade Margaux Dietz försäga sig om i sin podcast. Efter bland annat Aftonbladet rapporterade om händelsen har Margaux Dietz raderat detaljerna om Ebba Busch.

Det var i samband med influencern Margaux Dietz 30-årsdag som Ebba Buschs livvakter fick agera fylletaxi. Händelsen inträffade för två veckor sedan. Det berättar Margaux Dietz i podcasten ”Margaux & Theo”, som drivs med hennes bror Theo Dietz. Enligt Margaux Dietz hade hon och hennes vänner firat hennes födelsedag på några Stockholms trendigaste inneställen. Efter att någon i sällskapet beställt in 300 shots tyckte en överförfriskad Margaux Dietz att det var dags att lämna.

– Då kände jag att: ”Nej, nu har jag kört tillräckligt här” och då fick Ebbas livvakter köra hem mig, sa hon i podcasten.

Efter bland annat Aftonbladet rapporterade om händelsen har Kristdemokraterna haft interna krismöten. Från början ville Kristdemokraterna inte uttala sig om det hela men efter att kritiken började växa valde KD att bryta tystnaden. Enligt KD hade partiledaren Busch endast deltagit på en middag med sammanlagt sju personer. I samband med att hon lämnade erbjöd hon sig att ge Margaux Dietz skjuts hem.

”I det här fallet har en vän åkt med Ebba. Ebba har varit med på en privat middag på restaurang med sju andra vänner och följt alla rekommendationer”, uppger presschef Per Gudmundson enligt Aftonbladet.

 

 

Om detta skulle stämma innebär det att shotsrundan på 300 shots som Margaux Dietz talade om i podcasten blir 42 shots per person om sällskapet bestod av sju personer. Om man utgår från att det bara var fyra centiliter i varje glas innebär det att sällskapet drack drygt 1,6 liter sprit per person. En oerhört hög siffra vilket tyder på att sällskapet bör ha varit större än sju personer.

Ungefär samtidigt som att Kristdemokraterna bröt tystnaden om Ebba Buschs utekväll har Margaux Dietz raderat detaljerna om Ebba Buschs livvakter. Det gamla avsnittet har klippts om helt och nu nämns Ebba Busch endast en gång. Produktionsbolaget bakom podcasten har avböjt att kommentera.

 

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se