Kontakta oss

INRIKES

Ebba Busch ljög om fyllefesterna: Här struntar hon i smittspridningen

Publicerat

den

INRIKES     KD-ledaren Ebba Busch har tidigare krävt hårdare restriktioner för att stoppa spridningen av Covid-19. Nu visar det sig att Ebba Busch struntat i Folkhälsomyndighetens råd till allmänheten. Nya bilder på KD-ledaren har dykt upp på internet där man ser hur hon kindpussas och kramas med flera personer på kändisfest hos en känd PR-kvinna.

Folkhälsomyndighetens råd är inte svåra att förstå. Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop. Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus. Nys och hosta i ditt armveck. Tvätta händerna grundligt ofta och använd handsprit.

Trots att Coronafallen har ökat under hösten valde Kristdemokraternas partiledare att bryta mot rekommendationerna när hon var på 40-års fest hos en känd PR-kvinna. Det uppger tidningen Aftonbladet. På bilder som florerar på Instagram, Twitter och Facebook ser man KD-ledaren kramas och kindpussas med deltagarna. Det avslöjar Aftonbladet.

Ljög om influencerfesten

Även bilder från Margaux Dietz omtalade 30-årsfest har läckt ut där man ser hur Ebba Busch bryter mot coronarekommendationerna. Vilket innebär att Ebba Busch ljög när hon påstod att hon följt FHM:s rekommendationer. Bland annat ser man hur KD-ledaren står på rad med flera personer. Avståndet på bilderna ser ut att vara mindre än 30 centimeter. Vilket Expressen var först med att skriva om. På festen valde Ebba Busch att använda Säpo till fylletaxi genom att skjutsa hem Margaux Dietz.

Krävde hårdare tag för andra

Sedan Coronakrisen slog till har Ebba Busch flera gånger angripit den svenska strategin och anklagat regeringen för slapphet och för att ha släppt lös smittan med vilje. Ebba Busch har tidigare också krävt hårdare restriktioner för att få ner smittspridningen.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se