Kontakta oss

INRIKES

Weidmo Uvell hängde ut fel person som knarkbrottsling

Publicerat

den

INRIKES Högerdebattören hängde felaktigt ut en partiledare som kriminell. Hon hade förväxlat partiledaren med en person med samma namn. Partiledaren har nu valt att polisanmäla.

Igår släppte Rebecca Weidmo Uvell sin senaste granskning där hon hängde ut partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel som kriminell. I sin artikel hävdar Uvell att det är massmedia som försöker dölja partiledarens förflutna. Granskningen visade sig vara felaktigt då hon blandat ihop partiledaren med en person med samma efternamn och liknande förnamn.

Tidningen Bulletin var de enda som valde att skriva om Uvells felaktiga granskning. Bulletin har valt att avpublicera sin artikel efter att felaktigheterna avslöjats.

Yüksel meddelar i en video på twitter att han polisanmält både Uvell och Bulletin för grovt förtal. Yüksel skriver också att han känt till den andra personen och dess bakgrund och väntat på att en idiot skulle förväxla dom.

Inte första gången
Det är inte första gången Uvell har blandat ihop personer med samma namn i sina granskningar. 2014 gjorde hon en granskning som ledde till många skratt då den var full med felaktigheter. Granskningen handlade om organisationen Skiftet, då blandande hon ihop kassören Robert Johansson med en annan slumpvald Robert Johansson. Hon pekade också ut en vänsterpartist felaktigt som socialdemokrat.

Vill du läsa alla roliga felaktigheter från Uvells granskning om Skiftet kan du göra det här.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se