Kontakta oss

UTRIKES

Oroligheter i Istanbul – försöker storma svenska konsulatet

Publicerat

den

TURKIET   Lördagens protester mot Nato och Erdoganregimen i Stockholm har resulterat i oroligheter i Turkiet. Sent under lördagskvällen försökte turkiska fascister och islamister storma svenska konsulatet i Istanbul.

Lördagskvällen i Istanbul började med att Erdogananhängare brände svenska flaggan utanför svenska konsulatet. Timmarna senare tvingades polisen sätta in kravallstyrkorna för att hindra att människor från att storma konsulatbyggnaden.

I ett videoklipp på sociala medier ser man hur turkiska kravallpoliser omringar svenska konsulatet. Mitt emot står hundratals fascister och islamister och skriker ”Allahu akbar” och i kaosliknande scener samtidigt som dom försöker hitta vägar för att ta sig in i konsulatbyggnaden. I andra videoklipp hör man hur flaskor och stenar kastas mot byggnaden. Se videoklipp nedan.

Arga över svenska protester

Bakgrunden till ilskan är de Nato- och Erdogankritiska protester som hölls i Stockholm under lördagen då mellan 600-1000 vänsteraktivister tågade genom Stockholms gator efter att ha gått på en jättelik matta med Erdogans ansikte. Under lördagen var även den danska pedofilen Rasmus Paludan i Stockholm för att protestera mot Erdogan, detta genom att bränna en koran utanför turkiska ambassaden. Paludan var övertygad om att det skulle uppstå kravaller i Stockholm men enligt polisen var det ovanligt lugnt på bägge tillställningar.

Uppemot tusen personer kan ha deltagit i den Nato- och Erdogankritiska demonstrationen. Foto: Aktuellt Fokus

Erdogans ansikte blev en jättelik matta som stockholmarna kunde trampa på. Foto: Aktuellt Fokus.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se