Kontakta oss

INRIKES

Partiledarna tysta efter polisrazzian mot Swedbank

Publicerat

den

INRIKES I morse slog polisen till mot bankjätten Swedbanks huvudkontor i Stockholm. Trots det har råder det unison tystnad från sju av åtta partiledare.

Strax efter polisens gryningsräd mot Swedbanks huvudkontor kommenterade V-ledaren Jonas Sjöstedt razzian på sociala medier. ”Fler poliser – strängare straff” skriver Sjöstedt på bland annat Twitter.

M-ledaren Ulf Kristersson har upprepade gånger sagt att kampen mot den organiserade brottsligheten måste prioriteras i Sverige. Efter tidigare medialt uppmärksammade brott i svenska för- och bruksorter har högerledaren gjort flera utspel om kriminaliteten i Sverige. Men när det gäller den organiserade brottslighet som Swedbank har medverkat till har Ulf Kristersson inte gjort ett enda uttalande.

Även SD-ledaren Jimmie Åkesson har gjort sig känd för hårda uttalanden mot organiserade brottslingar. Men precis som sin borgerliga åsiktskompis Ulf Kristersson har Jimmie Åkesson inte sagt ett pip om kriminaliteten i och kring Swedbank.

Faktum är att Jonas Sjöstedt är den enda av partiledarna i riksdagen som har uttalat sig om dagens razzia och kriminaliteten kring den privata bankjätten.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se