Kontakta oss

INRIKES

PK-etablissemanget mörkar klimathotet

Publicerat

den

INRIKES| Översvämningar kommer att öka i Sverige i takt med klimatförändringarna. Etablissemanget väljer att blunda för hotet som främst drabbar skattebetalare.

De senaste 20 åren har Sverige titt som tätt drabbats av kraftiga översvämningar. Orsaken är förändringar i klimatet tillsammans med stadsplanering som inte är gjord för att hantera problemet. Runt om i landet har man börjat titta på åtgärder för att förhindra framtida katastrofer.

När delar av Skåne drabbades av översvämningar i Juni rapporterade SvD att kommuner valde främst att prioritera ”samhällsviktiga funktioner först”. Att vanligt folk fick vada genom metervis med vatten ansågs tydligen inte särskilt viktigt. Mellan 2011 och 2014 gick notan för skador orsakade av översvämningar på totalt 1,7 miljarder kronor.

Forskare som studerat den ökade nederbördens påverkan drar slutsatsen att det kommer förvärras. Genom att göra riskanalyser av Karlstad, Haparanda och Falkenberg har man konstaterat att alla tre kommer att drabbas hårt av översvämningar i framtiden. Även då det i Falkenbergs fall inte kommer att ske en temperaturökning på samma vis som resten av världen kommer man att drabbas av den ökade nederbörden som följer på den globala uppvärmningen.

PK-media mörkar frågan
Trots att det är vanligt hederligt skattebetalande folk som kommer att stå för notan i framtiden har pk-media och etablissemanget valt att mörklägga frågan. Översvämningar kommer årligen kosta pengar i ökat skattetryck och försäkringspremier men istället väljer medier att fokusera på flyktingar. Oavsett hur mycket en väljer att blunda för verkligheten kommer dock problemet med framtida översvämningar att bestå.

Det bör även noteras att majoriteten av den alternativa pk-media som ständigt ska ”stå för sanningen” väljer att likt mer etablerade pk-medier att mörklägga frågan ytterligare. Men alla har de gemensamt att de hatar vanligt skattebetalande folk som vill slippa bli bortsköljda av framtida översvämningar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons