Kontakta oss

INRIKES

Planka.nu:s nolltaxepris gick till Folkpartiet

Publicerat

den

INRIKES | För två veckor sedan delade nätverket för fri kollektivtrafik, Planka.nu ut 2015 års Nolltaxepris till Folkpartiet liberalerna på Gotland. Folkpartisterna på ön vann även på stilpoäng.

nolltaxeprisetChristian Tengblad från Planka.nu som sitter i juryn för priset motiverade liberalernas vinst med Folkpartiets upprepade krav på nolltaxa på Gotland.
Tengblad ansåg även att folkpartisterna förtjänade priset på grund av deras argumentation och imponerande kunnighet inom ämnet.

Enligt juryn får liberalerna även stilpoäng för deras användning av det mer ideologiska begreppet, ”fri kollektivtrafik” istället för det tekniska ”avgiftsfri kollektivtrafik”. Planka.nu betonar också att de finner det roligt att nya partier börjat visa framfötterna i frågan om nolltaxa.

Folkpartiet hade hård konkurrens i år från bland annat Gällö Elevråd som ordnade nolltaxa för ungdomarna i jämtländska Bräcke. Skämtsamt nog hade någon även nominerat Stockholmspolisen. Nomineringen löd: ”För den utbredda avgiftsstrejken vid Rådhusets tunnelbanestation, där Aftonbladet hittade många poliser som åkte på tjänstelegitimationen. Även om det är en plankningsmetod som inte är tillgänglig för alla, så förstår vi verkligen att avgiftstrycket är högt! Polisen visar att vissa problem enar kollektivtrafikanterna. I framtiden kan vi förhoppningsvis åka gratis sida vid sida – med eller utan uniform.”

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se