Kontakta oss

INRIKES

PM Nilsson utreds för brott mot karenslagen

Publicerat

den

INRIKES Den tidigare statssekreteraren hade fått en anställning på Timbro. Nilsson hade däremot inte anmält sitt nya jobb till karensnämnden.

En korruptionslag som infördes 2018 innebär att alla statsråd och statssekreterare som byter till ett icke-statligt jobb inom ett år måste anmäla det till karensnämnden och få godkänt innan de kan börja sitt nya jobb.

Igår meddelade den brottsmisstänkte tidigare statssekreteraren PM Nilsson tillsammans med Timbro att han skulle börja arbeta för den kontroversiella lobbyorganisationen. Dagens industri kunde då rapportera att han inte hade anmält sitt nya jobb till karensnämnden.

– Man får inte tillträda en sådan tjänst inom ett år från man har slutat utan att ha gjort en anmälan till nämnden, säger nämndens sekreterare Ralf Järtelius till Dagens Industri.

Nilsson har efter att det uppmärksammades av media valt att lämna in en anmälan.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur Nilsson tvingades avgå efter sitt ålfiske. Han har skrutit om sitt illegala fiske på den utrotningshotade ålen flera gånger på sociala medier genom åren. Han misstänks också för artskyddsbrott då polisen misstänker att han sålt vidare vidare fångsten.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se