Kontakta oss

NOTISER

Polis får sparken – Misshandlade tonårsflicka i klassrummet

Publicerat

den

UTRIKES | En amerikansk uniformerad polis gick bananas i ett klassrum på Spring Valley High School i Columbia . Allt fångades på film och nu får han sparken enligt amerikanska medier.

På klippet ses polismanen Ben Fields, efter en kort konversation med en flicka, ta ett grepp om hennes nacke och kastar henne i golvet. Hon faller handlöst ner på marken. Sedan kastas hon flera meter över klassrummet.

Vittnen berättade om polismannens amok i klassrummet och övervåldet när den namnlösa afroamerikanska eleven vägrade att lägga undan sin mobiltelefon och sedan vägrade att lämna klassrummet.

Polismannen var då tillkallade och bad henne att lämna igen. Hon vägrade, och han berättade för henne att hon var häktad. Videon visar sedan hur polismannen våldsamt kastar studenten ner hårt i golvet och dra henne över golvet. Händelsen filmades av en annan student och publicerades på internet. Filmen spred sig fort och det blev ramaskri från olika medborgarrättsgrupper och föräldrar.

Händelsen inträffade på en skola i Columbia i South Carolina och många ser paralleller mellan händelsen och de uppmärksammade fall då vita poliser använt övervåld mot svarta personer.
Det var dock inte första gången polismannen var i blåsväder med rättvisan och anklagats för att ha misshandlat svarta.

-> I januari 2016 kommer Mr Fields närvara vid rättegången i fallet med en mörkhyad utvisad student som hävdar att Fields falskt anklagade honom för att vara gängmedlem under 2013.

-> År 2005 dömde en federal domstol till polismannens fördel efter att ett svart par anklagade honom för övervåld och misshandel under ett gripande gällande ordningsstörning.

-> En annan rättegång, ogillas i 2009, då en kvinna anklagade honom för misshandel och kränkning av hennes rättigheter vid ett gripande 2006.

redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se